• Címeres pecsétes tégla

Téglagyáros szokás volt feltüntetni a gyártó monogramját vagy a készítés évét, de gyakran bonyolultabb minták, pecsétek és címerek is megjelentek a tégla felületén. Különösen az 1800-as évek közepén terjedt el a címerek használata. Nem csupán márkajelzésként szolgáltak a minták, a számlálását is segítették. Csak minden századik vagy ötszázadik darabra került minta, ami miatt a pecsétes tégla még ritkább és értékesebb.
A téglafelületeket feldobhatja egy-egy címeres tégla elhelyezésével. Ezek igazán különleges darabok, amelyek között nem ritkák az akár 150 éves téglákból vágott szeletek sem. A pecsétes tégla így nemcsak dekoratív, hanem kora miatt jelentős eszmei értéket is képvisel. Akár műemlék téglának is nevezhetjük ezeket, de természetesen nem műemléki védelem alatt álló épületekből származnak.
A lapra vágott, szeletelt tégla kifejezetten könnyű, így szinte bárhová rögzíthető, akár a gipszkarton is megbírja. A címeres tégla felhasználási és elhelyezési lehetőségei ennek köszönhetőn igazán szélesek.

Mind a(z) 2 találat megjelenítve

Pecsétes és címeres tégla kínálatunk

Pecsétes vágott tégla
Címeres pecsétes lapjára vágott szelet
1000,00 Ft + ÁFA

Rendkívül mutatós lapjára vágott pecsétes tégla szeletek már 1000 Ft-tól!

Címeres pecsétes tégla
1000,00 Ft + ÁFA

Mutatós dekorációs elemként ajánljuk sárga és piros alapszínekben elérhető címeres tégla kínálatunkat!

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com